image

Wilde Zwijnen in Amsterdam

Nee, dit is niet een nieuwe dierentuin of het laatste wild gerecht. Wilde Zwijnen is een restaurant in Amsterdam. We gingen met een aantal mensen uit eten, en toen ik de naam van het restaurant hoorde ging ik natuurlijk meteen even naar de site kijken. Oef, het is een minimale site, en misschien is dit de bedoeling maar ik knapte er op af om eerlijk te zijn.

Gelukkig vertelde mijn collega dat het restaurant hele goede reviews had in verschillende food blogs, dus ging ik er heel nieuwsgierig naar toe. De werkelijkheid is in mijn optiek totaal verschillend van de site. Het is behoorlijk groot, en de stijl en atmosfeer is een kruising tussen een bistro en een bruin café. Gezellig, casual, met een sfeer waar je warm van wordt.

De muren zijn van steen, sommige geverfd, anderb niet, met een open keuken waar het leuk is om naar te kijken. Service was vriendelijke en voorkomend maar niet opdringerig, precies zoals ik het prettig vind. En toen gingen we eten.

Wat een ontdekking!

Creatief, mooie presentatie en uiteraard heel erg lekker, wat natuurlijk uiteindelijk het belangrijkste is.

Voorgerecht van wildpate met gerookte gans, kweepeer en een beetje salade. Hoofdgerecht: kalfsvlees met wintergroeten en puree (ik kwam er later achter dat dit pastinaak puree was). Heerlijk, en de pastinaakpuree was een ontdekking. Nagerecht was peer met verschillende dingen van pure chocola (glutenvrij vanwege een collega).

Van de pastinaakpuree heb ik het recept gevraagd, EN gekregen! Het staat hieronder. Is in feite erg simpel maar ik raad zeker aan om het te proberen, want hij is helemaal geweldig.

Pastinaakpuree van Chef Frenky van Dinther van Wilde Zwijnen

Voorbereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd: 20 minutes

Totale bereidingstijd: 40 minutes

Ingredienten:

 • Pastinaak (ongeveer 1 pp als het een bijgerecht is)
 • Room (of sojaroom voor lactosevrij) naar smaak
 • Zeef
 • Blender
 • Witte wijnazijn

Bereiden:

 1. Schil de pastinaak en snij hem in stukjes
 2. Kook de pastinaak in een laagje water met een goede scheut room erbij
 3. Doe er wat zout bij en kook alles goed gaar
 4. Daarna in de blender met een paar druppels witte wijnazijn
 5. Draai het mengsel door de zeef
 6. Op smaak brengen en klaar.
http://voedenzo.nl/wilde-zwijnen/


There are 30 comments

Add yours

Comments are closed.