De Plantage, Lamsnek en lamstong

Café-Restaurant De Plantage in Amsterdam

Café-Restaurant De Plantage in Amsterdam zit meteen naast dierentuin Artis in hartje Amsterdam. Het is een groot opgezet restaurant in een gebouw wat op een tram remise lijkt. IJzeren balken en een grote hal, maar wel heel goed opgezet zodat je niet het idee hebt dat je in een lege ruimte zit. http://caferestaurantdeplantage.nl

Het is een prima plaats voor grote groepen, maar ook een dineetje met 2 of 4 is hier gezellig.

Buiten is er een terras, wat uitkijkt op een mooi plein, ook weer net naast Artis.

Wij waren dit keer met een groep, en dat is natuurlijk altijd leuk omdat je dan ook een heleboel verschillende gerechten kunt zien (en soms proeven 😉 )

We hadden verschillende voorgerechten besteld, zodat iedereen van alles kon proeven. We hadden onder andere een terrine, ravioli, een salade en een carpaccio van aubergine. Ik hoorde de mmmm’s om me heen! Ik heb niet alles geproefd maar wat ik geproefd heb was allemaal even lekker. Ik vond vooral de varkens terrine en de carpaccio van aubergine erg lekker. Die laatste was ook op een bijzondere manier opgemaakt.

Kijk vooral even op www.facebook.com/voedenzo voor meer foto’s,

Daarna de verschillende hoofdgerechten. Er was voor elk wat wils. Verschillende visgerechten, vleesgerechten en ook vegetarisch. Zelf had ik iets bijzonders uitgekozen en dat viel heel goed uit. Het was Lamsnek en lamstong met raapstelenstamppot, artisjok, geroosterde perzik, pistache en roze pepers. Een hele mondvol maar het resultaat zag er geweldig uit en het was ook geweldig. De lamstong was voor mij een experiment, want dit had ik nog nooit geproefd, en ik was verbaasd door de zachte structuur van het vlees. Het smolt gewoon op de tong. De combinatie met de puree, en de wat zoete accenten van de perzik was samen met het vlees echt een belevenis. Ik was er echt helemaal happy mee! Zie de foto hierboven.

Ook om me heen hoorde ik weer allerlei goede geluiden!

Bij het nagerecht hebben we met een paar besloten om te delen, en dus kon ik proeven van 3 verschillende gerechten : de chocolade mousse met de grappige naam ‘Hemelse modder’, de Crema Catalana van sinaasappel en saffraan, en Crêpe met gemarineerde rabarber, aardbeien en witte chocolade-ijs. De Hemelse modder was te gek en ik was ook helemaal weg van de Crêpe met vulling. Wat betreft de Crema Catalana, daarvan was de crème erg lekker, maar het knapperige ‘brûlée’ gedeelte had een iets te sterke citrussmaak naar mij eigen smaak.

Al met al een leuke en lekkere belevenis en zeker een van de plaatsen in Amsterdam waar je echt eens moet gaan eten!