Wild Zwijn Pastei

Wild Zwijn Pastei voor kerst! Of elke andere lekkere cozy dag…

Ik heb al een tijdje niet gepost, en dat is voor een foodblogger in de maand December natuurlijk nooit geweldig. Het is erg druk geweest en er is veel gebeurd. Dat is gelukkig allemaal weer voorbij en ik ben uiteraard nooit met koken gestopt!

Dit is er eentje die ik een paar weken geleden hebt gemaakt, en echt, hij is geweldig! Wild Zwijn Pastei! of pie, als je trendy wilt doen 😉 Hij kost niet te veel moeite, maar heeft wel een flinke tijd nodig want de pie heeft als basis een slow cooked ragout!

Kijk voor meer foto’s op www.facebook.com/voedenzo

 

Het leuke hiervan is dat het hele huis naar de kruiden ruikt, en dat geeft echt zo’n heerlijk winter cozy gevoel. Ik krijg dan meteen zin om de kaarsen aan te doen, en lekker (als de kids dat toelaten uiteraard…) op de bank te gaan zitten met een glas wijn of zo. Mmmm!

Om deze pie er natuurlijk helemaal goed uit te laten zien, gebruik dan een mooie ovenschotel. Zo wordt dit gerecht Kerst waardig!

 

Hoeveel personen: 8

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 3.5 uur

 

Wat heb je nodig:

600 gram Wild Zwijn filet of medaillons in stukjes gesneden

Flinke scheut olijfolie

30 g boter

400 ml wild fond

400 ml rode wijn

1 blokje runderbouillon

1 rode ui, kleingesneden

1 prei, gewassen en in stukjes gesneden

½ knolselderij, gewassen en geschild

3 geschilde grote wortels, in stukjes gesneden

5 grote aardappels, geschild en in stukjes gesneden

1 laurierblaadje

1 volle theelepel provinciale kruiden

Zout en peper naar smaak

1 of 2 eetlepels bloem

7 blaadjes quichedeeg

2 eetlepeles Balsamico Glaze zoals op beschreven op http://voedenzo.nl/balsamico-glaze/

1 ei (om het deeg mooi bruin te laten worden)

En verder:

Een oven, voorverwarmd op 180 graden

Een braadpan die in de oven kan

Een deegrol

Een boterkwastje

 

Hoe maak je het:

Doe de olie en de boter in de pan en laat smelten en doe de gesneden ui erin.

Laat hem rustig glazig worden.

Doe ondertussen zout en peper op het vlees, en laat het in de pan even rondom bruin worden.

Voed het laurierblad, de provinciale kruiden, de wijn, de wildfond en het bouillonblokje toe.

Laat alles goed aan de kook komen, en zet de pan met het deksel erop in de oven.

Laat het vlees minimum 2 uur in de oven staan. UIteraard kun je tussendoor even spieken of alles goed gaat!

Als het vlees zachter wordt (ongeveer na 2 uur), voeg dan alle groenten toe. Breng de pan op het vuur opnieuw aan de kook en zet de pan nog eens 30 minuten in de oven.

Haal de pan eruit, voeg zout en peper toe naar smaak en roer er 2 eetlepels bloem door om een wat dikkere ragout te krijgen.

Op het laatste moment, voeg 2 eetlepels Balsamico Glaze toe. Dit geeft een net iets zoetere smaak aan de ragout en de balsamico azijn versterkt de smaken.

Laat 6 quiche plakjes ontdooien, en stapel ze op elkaar. Rol ze uit tot een grote lap, die net iets groter is dan de ovenschaal.

Neem het laatste deegplakjes en rol dat ook nog even uit. Maak met wat koekvormpjes een paar mooie decoraties.

Giet of schep de ragout in de ovenschaal.

Le het deeg met behulp van de deegroller over de ragout, snij het teveel af (niet te strak afsnijden anders krijg je gaten bij de rand), en plak het goed tegen de rand van de schaal aan. Klop het ei, en maak hiermee de decoraties op het pastei deksel.

Zet de schaal opnieuw 15 minuten in de oven en bestrijk het hele deegoppervlak met het ei.

Zet de schaal opnieuw zo’n 10 minuten in de oven. Kijk even goed of de korst mooi bruin is geworden, zet hem anders nog 1 of 2 minuten terug.

 

Serveer en geef er een lekkere salade bij bijvoorbeeld. Heerlijk!



There are 5 comments

Add yours
  1. pene tamano

    Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand
    out. Please let me know where you got your theme.
    Cheers

  2. desenvolvimento Peniano

    great post, very informative. I’m wondering why the other specialists of
    this sector do not realize this. You must continue your writing.
    I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

  3. crescimento peniano

    excellent points altogether, you just gained a emblem new reader.
    What may you recommend in regards to your put up that you just made some days in the past?
    Any certain?


Post a new comment