Le Mirage

Le Mirage in Emmeloord

Ik was pasgeleden in Emmeloord, Flevoland en aangezien we iets te vieren hadden, gingen we naar Le Mirage in Emmeloord (www.lemirage.nl) op aanraden van een paar bekenden.

Wat we vonden was zeer verrassend: In het hart van Emmeloord, op de bovenste verdieping van een gebouw, was opeens een restaurant met een aangebouwd terras! Totaal onverwacht om daar boven een groot terras te zien, dus alleen dat was al erg leuk.

Gelukkig was het mooi weer, dus we hebben het nieuwe terras (pas aangebouwd) meteen uitgeprobeerd.

Tijdens het bekijken van de kaart, kregen we een amuse voorgezet, een klein bordje met rauwe zalm en een fris sausje. Vers brood erbij. Lekker!

Ook weer op aanraden namen we het verrassingsmenu. Altijd leuk om te kijken wat voor bijzonders een chef bedenkt.

Het voorgerecht was een tartaar van zalm met een zurig creme sausje en gefrituurde kappertjes. Prima, en de kappertjes waren een verrassing, want knapperig en krokant kende ik ze nog niet.

Daarna een kreeftsoepje met garnaaltjes. Zag er een beetje uit als cappucino. Orgineel en weer eens wat anders met een klein vers broodje erbij. De soep was vol van smaak en niet te zwaar (wat je wel eens hebt met dit soort soepen). Deze was dus ook zeker de complimenten waard!

Als hoofdgerecht kregen we kalfsvlees met hollandaise saus. Het vlees was van de grill of uit de oven, lekker knapperig aan de buitenkant maar mooi zacht en roze aan de binnenkant. Het vlees was goed gekookt en niet te gaar. Ik vind het altijd jammer als vlees te gaar is, dus dit was naar mijn smaak helemaal goed. De hollandaise saus was een ietsje zuur wat er goed bij paste, en als garnituur lag er 1 mooie grote asperge bovenop. Ik ben geen grote vleeseter, maar dit was het proeven waard.

Als dessert kregen we een bordje met verschillende smaken chocolade: Een mousse, een brownie, een parfait en een stukje ijs. Voor alle verstokte chocolade liefhebbers is dit zeker een aanrader, want alles smelt in de mond, en je waant je in de chocolade hemel 😉

Bij al deze heerlijkheden werden er verschillende soorten wijn uit een wijn arrangement geschonken. En daarna koffie met kersenlikeur toe. Die kersenlikeur is trouwens zeker nog het noemen waard. Een diep rode kleur met een heerlijke zoete smaak diep doordrongen met kersen. mmmmm.

Al met al hebben we een geweldige en gezellige avond doorgebracht in Le Mirage (voor meer foto’s kijk op www.facebook.com/voedenzo). Extra service: De eigenaar bracht ons dekentjes zodat we nog buiten konden blijven zitten terwijl het wat fris werd, maar kijk maar eens naar de foto’s, want binnen is het zeker ook een goede plaats om gezellig te gaan zitten!There are 28 comments

Add yours

Comments are closed.