Courgettesalade

Frisse Courgettesalade

Pasgeleden heb ik een mediterraans buffet gemaakt voor vrienden die zouden komen. Ik vind buffetten altijd geweldig, want je kunt veel van te voren klaarmaken, en daardoor sta je dus niet constant in de keuken als iedereen er is. Bovendien kun je eindeloos varieren.

Dit keer had ik een mediterraans buffet in gedachten met verschillende soorten gegrild vlees, een couscous salade en een paprika tomaat salade. Ik hou erg van groenten in alle soorten en maten, en ik had nog 2 courgetten in de groentela liggen. Dus heb ik toen de volgende frisse courgettesalade bedacht.

Hij is lekker snel gemaakt, en eenvoudig met pure smaken.

Wat heb je nodig:

1 of 2 courgettes

Peper, zout

Balsamico azijn

Citroensap

Een paar takjes verse munt

Een bakje verse basilicum

En verder:

Een dunschiller.

 

Hoe maak je het:

Was de courgettes. Schil lange linten van de courgette met de dunschiller. Snij daarna de munt en basilicum in kleine stukjes en meng voorzichtig door de courgettelinten.

Maak apart de dressing door een theelepel balsamico azijn en een of twee eetlepels citroensap (al naar gelang de hoeveelheid courgette die je hebt genomen) door elkaar te mengen met wat peper en zout.

Schep de saus voorzichtig door de courgette linten heen, en laat het een half uurtje staan. De linten worden dan wat zachter, en gemarineerd door de dressing.

Maak daarna af naar smaak met nog wat verse peper en zout en eventueel nog wat citroensap.

Als het naar smaak is, doe er dan op het laatst nog wat olijfolie op en klaar is de salade!

Variatie Tips:

Als variatie kunt je hier ook wat linten wortel doorheen doen. Je kunt ook varieren door koriander of bieslook bij de verse kruiden te gebruiken. Ook kun je er wat knoflook doorheen knijpen of wat lente uit doorheen doen.

Lekker bij:

Couscous, een buffet, gegrild vlees of barbecueThere are 31 comments

Add yours

Comments are closed.