Quiche!

Quiche voor iedereen!

Thuis maken we vaak quiche, want het leuke van quiche is, dat je er alle kanten mee opkunt. Alle soorten, elke combinatie met groenten en kaas, vis of vlees, voor het diner, de lunch of bij een buffet, alles is mogelijk.

Het belangrijkste is, het moet lekker zijn, maar ook weer niet te veel werk. Om het makkelijk te houden gebruik ik kant en klaar quiche deeg uit de vriezer (gewoon verkrijgbaar bij de supermarket). Er is een versie die met roomboter is, en een versie die met plantaardige boter, en die is lactose vrij. Je kunt uiteraard ook heel makkelijk zelf quiche deeg maken, maar dit werkt en smaakt prima, dus over het algemeen neem ik hier niet de tijd voor.

Een echte bestseller is de combinatie van uitgebakken spekjes, spinazie en feta (zie de foto), maar uiteraard kun je hier nog veel meer dingen mee doen, snoeptomaatjes met ham, broccoli met blauwe kaas, ham en kaas, zalm en prei en alle combinaties die je verder maar lekker vind. Voor meer combinaties, kijk even op www.facebook.com/voedenzo

 

Hoeveelheid: 1 quiche

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: Voorverwarmde oven op 180 graden, baktijd 35 minute

 

Wat heb je nodig:

1 pak Quiche deeg

Groenten (elke combi die je lekker vind)

Vlees, vis, kaas of vleeswaren

3 eieren

1 kuubje soja crème cuisine

En verder:

Springvorm of vlaaivorm

Mixer

 

Hoe maak je het:

Ontdooi 6 velletjes deeg. Bekleed de springvorm of andere vorm die je wilt gebruiken, met bakpapier. Op die manier blijft de quiche nooit plakken. Al naar gelang de vorm van het blik kun je de quiche dikker maken, zoals veel van de nederlandse quiche voorbeelden, of platter als je een vlaaivorm gebruikt. Op die manier wordt hij meer zoals je hem in het buitenland ziet.

Bak of kook de groenten, al naar gelang waar je zin in hebt. Doe ze in de springvorm samen met het vlees, de vis, spekjes, kaasblokjes, geitenkaas etc.

Maak een eiermengsel door de eieren en de sojacreme samen te kloppen met de mixer. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Giet dit over de groeten etc en druk alles even naar beneden om te zorgen dat de saus goed verdeeld is.

Je kunt er naar smaak wat kaas overheen strooien.

In de oven voor ongeveer 35 – 40 minuten op 180 graden. Je kunt kijken of de quiche gaar is door met een prikkertje in het midden te prikken. Het prikkertje moet er helemaal schoon uitkomen, anders is de quiche nog niet gaar. Uiteraard, maak je een dikke quiche, dan moet je rond de 50 minuten rekenen.

 

Variatie tips:

Gebruik eens wat geraspte kaas door het eiermengsel, of wat extra kruiden (verse kruiden zoals basilicum) of specerijen (wat gerookt paprikapoeder of komijn bijvoorbeeld).

 

Lekker met: een frisse salade



There are 30 comments

Add yours
  1. Art Barcellos

    Art Barcellos

    Excellent site. Plenty of useful info here. I’m sending it to a few friends ans also sharing in delicious. And obviously, thank you to your sweat!|


Comments are closed.