Zomerse Houmous van erwten en broccoli

Zomerse Houmous van erwten en broccoli

Tegenwoordig wordt het woord Houmous gebruikt voor meer dingen dan alleen maar een puree van kikkererwten. Die wordt natuurlijk regelmatig gemaakt (of gekocht 😉 ), maar door iets wat ik las, heb ik dit recept bedacht en ik vond het een toepasselijke naam.

Deze Zomerse Houmous van erwten en broccoli heeft behalve groeten ook nog eens een keer veel verse kruiden en is supersnel. De kinderen zijn er helemaal weg van!

Je kunt verse of ingevroren groenten gebruiken. De kruiden maken het geurig en de balsamico maakt het smeuiig en geeft er net dat vleugje pit aan wat je nodig hebt bij zo’n soort gerecht.

Dit is een bijgerecht voor ongeveer 4 personen.

Wat heb je nodig:

500 gr verse of bevroren erwten

250 g broccoli

Bosje basilicum

3 of 4 takjes munt

Klontje boter (rond de 25 g)

Olijfolie naar smaak

Peper, zout

Balsamico azijn

En verder:

Een staafmixer of keukenmachine

Hoe maak je het:

Doe de erwten in het kokende water, en laat 2 minuten koken. Doe op dat moment de broccoli erbij en laat het totaal nog 2 minuten doorkoken. Giet daarna het water af.

Doe de groenten samen met de gewassen kruiden in de keukenmachine of in een schaal zodat je het totaal kunt mixen met de staafmixer.

Doe de boter erbij en mix alles tot een puree met de gewenste gladheid. Zelf vind ik het lekker als hij een beetje grof blijft.

Maak het daarna op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie, en roer er op het laatst nog een scheutje balsamico azijn doorheen. Je kunt er natuurlijk naar smaak iets meer in doen. Dit laatste geeft net een lekkere punch!

Variatie Tips:

Als variatie kun je hier ook wat knoflook doorheen doen, of een pepertje om het meer pit te geven. Je kunt er ook nog een scheutje citroensap doorheen doen.

Lekker bij:

Alles!

 There are 30 comments

Add yours
  1. w88dn

    … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: voedenzo.nl/zomerse-houmous-van-erwten-en-broccoli/ […]


Comments are closed.