Zeebaars

Meyers Culicafé in Weesp

Gisteren heb ik met een paar mensen in Meyers Culicafé in Weesp gegeten. http://www.culicafe.nl/

Dit is een gezellig restaurant aan de gracht met, voor als het mooi weer is ook een terras buiten. Gisteren was dat helaas niet het geval, dus hebben we binnen gegeten.

Het interieur is gezellig, tussen boers en rustiek, en deed me een beetje denken aan het platteland in het zuiden.

Er kwam eerst een amuse van rauwe ham met een tomaatje en wat appelstroop. Bijzondere combinate, maar erg lekker (kijk voor meer foto’s op mijn facebook pagina www.facebook.com/voedenzo).

Daarna wat brood met truffelmayonaise en boter en toen kozen we wat we wilden eten. Met een glaasje wijn in de hand besloten we als voorgerecht de salade van groene en witte asperges te nemen met mozzarella. Nu ben ik een grote fan van kaas, en deze mini mozzarella was stevig van buiten en zacht, bijna vloeibaar aan de binnenkant. Om bij weg te smelten! 😉

Als hoofdgerecht hadden we verschillende dingen : Zeebaars, Kalfssuccade en ik heb een voorgerecht genomen wat ze hebben veranderd in een hoofdgerecht, een salade van lamsrollade met krullen van foie gras. De combinatie was verrassend en erg lekker. Alles zag er geweldig uit, en iedereen was ook erg te spreken over het gekozen gerecht.

Daarna heb ik een thee gekozen uit de uitgebreide lijst van dranken, en de twee anderen hebben als nagerecht de cheesecake gekozen. Ik hoorde mmmm om me heen, dus ook dat gedeelte zat wel goed!

Al met al was het reuze gezellig, en dit had ook zeker te maken met het feit dat het eten zo geweldig was en de sfeer in het restaurant zo prettig.

Dus, zoek je een restaurant in de buurt van Amsterdam, ga dan eens langs bij dit restaurant. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult hebben!

 

 There are 28 comments

Add yours

Comments are closed.