Semi freddo mango

Lactosevrije Semifreddo van Mango

Ik ben niet echt iemand die veel van zoete toetjes houdt, en een dessert is dan ook iets wat ik vaak oversla. Ik moet dan ook echt moeite doen om een dessert te bedenken als er familie of vrienden komen eten, omdat ik het gewoon vergeet.

Maar ik vind het altijd erg leuk om te proberen iets te bedenken wat een goed resultaat heeft, en wat vooral niet altijd teveel tijd vraagt, want daar heb ik nu eenmaal altijd te weinig van.

Ik had nog 2 mangos in de koelkast liggen, en zat me af te vragen wat ik ermee wilde doen. Gewoon zo opeten, of…

Toen kwam ik op het idee om er iets van te maken wat ik al eerder wilde proberen, namelijk een Semifreddo van mango. Een semifreddo is een half bevroren dessert, vaak gebaseerd op ijs, soms een ijstaart gebaseerd op cake, of bepaalde fruittaarten. In een heleboel gevallen wordt het gemaakt van een mix van fruit en van slagroom.

Maar, het is weer het begin van het jaar, en slagroom is niet per se erg licht. Dus, eerste idee was om een slagroom van Soja te gebruiken. Maar ik wist niet of dat dezelfde reactie zou geven als normale slagroom in een semifreddo, dus uiteindelijk heb ik gewoon soja crème gebruikt, en dat werkte perfect. Zo werd dit dus een lactosevrije semifreddo van mango!

Het leuke van dit recept is dat je het met elk soort fruit kunt maken, wat er maar beschikbaar is in het seizoen, zoals peer, appel, rood fruit. Denk ook eens aan het toevoegen van wat alcohol, zoals calvados bij appel of peer, misschien wat liqueur of zelfs een drup vodka bij rood fruit. Ook kun je varieren met de manier waarop je dit serveert.

Al met al dus een makkelijke dessert waar je veel kanten mee op kunt!

Lactosevrije Semifreddo van Mango

Voorbereidingstijd: 10 minutes

Kooktijd: 3 hours

Totale bereidingstijd: 1 hour, 10 minutes

Voor 6 personen

Ingredienten:

  • 2 mangos
  • 1/2 pakje soja crème cuisine
  • 1 eetlepel honing
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • paar blaadjes munt

Bereiden:

  1. Schil de mangos en snij het vruchtvlees in stukken.
  2. Pureer de mango met een staafmixer.
  3. Mix de honing en de vanillesuiker door het mangomengsel.
  4. Voeg kaneel en nootmuskaat naar smaak toe.
  5. Doe het mengsel in een bakje wat in de vriezer kan.
  6. Zet in de vriezer voor 1 uur en schep het daarna door.
  7. Zet het nog 2 uur in de vriezer en schep het opnieuw door.
  8. Kijk of het de gewenste dikte heeft, zo niet, laat het dan nog even in de vriezer staan.
  9. Doe het daarna in schaaltjes en garneer met een blaadje munt.
http://voedenzo.nl/lactosevrije-semifreddo-van-mango/