Lactosevrije Lemoncurd

Lactosevrije Lemoncurd

Deze lactosevrije Lemoncurd is onstaan uit een gemis aan lekkere dingen die lactosevrij zijn. In onze familie komt lactose intolerantie voor. Dit maakt het leven niet simpeler uiteraard want het betekend dat je buikpijn of erger krijgt als je lactose binnenkrijgt. Nu zit lactose in een heleboel produkten want het wordt ook vaak als vulmiddel gebruikt. Het zit in de gekste dingen, koekjes, ontbijtgranen en brood. Maar ook in chocolade en in een heleboel kant en klare maaltijden. We hebben geleerd om alle etiketjes te lezen om te kijken of woord lactose voorkwam in de samenstelling.

 

Langzamerhand is het wel makkelijker geworden. Alpro heeft een uitgebreid gamma aan produkten die onder andere soja in de samenstelling hebben en absoluut lactosevrij zijn. Hier zit boter bij, kookroom en zelfs slagroom.

Door de lactose intolerantie is het even simpel iets kant en klaars kopen natuurlijk voorbij, maar ik begin wel steeds bedrevener te worden in het maken van bonbons, taart en andere dingen waar geen lactose in zit.

Zo heb ik pasgeleden bedacht dat het natuurlijk heel erg leuk zou zijn om ook lekkere dingen te hebben die lactosevrij zijn en die ik dan maar zelf moest maken omdat het allemaal niet te koop is.

 

Zo kwam ik op het recept van Lemoncurd.
Heel makkelijk om te maken, en zo lekker dat we het met lepels tegelijk eten eten als ik niet uitkijk!

Lekker voor op brood, op een pannekoek, op cake etc. etc.

Dus, voor de lekkerbekken onder ons :

 

Hoeveel personen: 2 a 3 potjes

Bereidingstijd: 15 minute

Kooktijd: 5 minuten

 

Wat heb je nodig:

2 citroenen of 6 eetlepels citroensap

150 g boter (Wajang bij de Deka die absoluut lactose vrij is. Andere plantaardige boters moet je eerst het etiket lezen want plantaardig wil nog niet altijd zeggen dat er geen lactose zit)

2 eieren

125 g witte basterdsuiker

 

En verder:

2 of 3 uitgekookte jampotjes

 

Hoe maak je het:

Doe het citroensap en de boter in een pan en laat de boter langzaam smelten.

Ondertussen breek je de eieren en de suiker in een mengbak, mix alles tot het lobbig is (iets dikker dan het eerst was).

Doe het warme citroen boter mengsel beetje voor beetje bij de eieren en de suiker.

Doe het mengsel terug in de pan en breng het langzaam aan de kook. Laat het dan nog 2 minute doorkoken.

Daarna doe je het mengsel in de potten doen (vullen tot bijna bovenaan), draai het deksel erop en laat het omgekeerd 1 minuut staan zodat het goed luchtdicht word.

Laat de potten afkoelen en smullen maar!



There are 9 comments

Add yours
  1. poscig

    Can I just say what a relief to find a person that actually understands what
    they’re discussing on the internet. You certainly realize how to bring an issue to light and
    make it important. More people really need to check this out and understand this side
    of your story. It’s surprising you are not more popular because you certainly possess the gift.

  2. ferragamo shoes for ladies

    I blog often and I truly thank you for your information. This great article has really peaked my interest. I will bookmark your website and keep checking for new information about once a week. I opted in for your RSS feed too.

  3. ferragamo sandals saks

    Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

  4. ferragamo men bag

    Thank you for every other informative site. The place else may just I get that kind of info written in such an ideal means? I have a mission that I’m simply now running on, and I’ve been at the look out for such info.

  5. salvatore ferragamo jelly flats black

    Hey this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!


Post a new comment