Gemarineerd Lamsrack

Gemarineerd Lamsrack met verse kruiden

Lamsvlees wordt langzamerhand meer en meer gegeten in Nederland. In andere culturen is dit veel normaler, en ik heb het dan ook leren eten toen ik in Frankrijk woonde.

Lamsvlees kun je bij de slager kopen en tegenwoordig ook bij veel supermarkten. Het deel wat ik genomen heb is Lamsrack en dat vind ik wel het lekkerste deel van het lam. Ook buitenlandse slagerijen hebben vaak heel goed lamsvlees omdat het daar ook vaker verkocht wordt. Helaas is lamsrack ook zeker niet het goedkoopste gedeelte, maar als je jezelf een keertje wilt verwennen, dan is dit echt geweldig. De coteletjes zijn klaargemaakt als een soort van lollies dus het ook nog eens makkelijk te eten, en het staat erg leuk.

Ik had iets meer tijd deze keer om gemarineerd lamsrack te maken, en daarom heb ik een paar uur van tevoren een marinade gemaakt van verse kruiden (rozemarijn en tijm), knoflook en natuurlijk olijfolie. Het recept zie je hieronder. Het is natuurlijk nog beter als je het een dag van tevoren kunt maken, en dan een nacht in de koelkast kunt zetten.

Als je geen verse kruiden hebt, dan kan het uiteraard ook met gedroogde kruiden, maar vers geef een wat doordringendere smaak, en het lekkere ervan is dat je als je dat wilt ook de kruiden kunt meegrillen wat ze knapperig maakt.

Deze lamsrack is heerlijk met pasta en verse tomatensaus, maar ook lekker met gegrilde groenten en rijst.

Gemarineerd Lamsrack met verse kruiden

Voorbereidingstijd: 10 minutes

Kooktijd: 2 hours

Totale bereidingstijd: 2 hours, 10 minutes

Ingredienten:

  • Lamsrack, ongeveer 3 coteletjes per persoon. +/- 300 g voor 2 personen
  • Verse knoflook
  • 4 of 5 takjes verse tijm
  • 3 of 4 takjes verse rozemarijn
  • 1 platte eetlepel zout
  • Olijfolie en gewone olie

Bereiden:

  1. Pluk de blaadjes van de tijm en doe ze een in schaal
  2. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en doe ze erbij
  3. Knijp 1 of 2 teentjes knoflook uit (naar smaak)
  4. Doe hier half half zonnebloem olie (of een andere neutrale olie) en olijfolie bij
  5. Los een platte eetlepel zout op in een half kopje warm water
  6. Doe dit bij het mengsel en leg de coteletjes erin. Ze moeten net onderstaan
  7. Indien nodig voeg extra olie toe
  8. Dek af met plastic folie, en laat min 2 uur staan. Wil je het een nacht laten staan, dan moet het in de koelkast
  9. Zet een grilpan op een laag vuur en laat 10 min warm worden
  10. Leg daarna de coteletjes erop, rond de 5 min aan elke kant. Als je het wat minder roze wilt hebben dan moet je iets langer bakken.
http://voedenzo.nl/gemarineerd-lamsrack-met-verse-kruiden/