Kindvriendelijke soep

Kindvriendelijke soep

Nu zou je kunnen zeggen dat alle soepen kindvriendelijk zijn. En daar heb je ook wel gelijk is, maar in deze soep zitten dingen die kinderen over het algemeen apart niet heel erg lekker vinden. Er zit namelijk knolselderij en gewone selderijstengels in. En als ik dat gewoon bij het eten geef, op wat voor manier dan ook, dan wordt dat niet erg op prijs gesteld!

Dus het was een gokje, toen ik op een koude zaterdagmiddag de keuken in ging om een soep te maken. Het was buiten geen lekker weer, binnen lekker warm en we hadden de kaarsen aangestoken. Met de kinderen in de keuken samen kokkerellen, een glas wijn erbij voor mij en dat is wat mij betreft een geweldige manier om de middag door te brengen. Het leuke van soep is natuurlijk dat je er van alles en nog wat bij kunt maken, om een soort van buffet te creeren.

Zo hebben wij croutons gemaakt van oud brood, met wat olijfolie, knoflook en wat kruiden en dan in de oven. Bakjes erbij met stukjes spek of ham, geraspte kaas of feta, en zelfs wat verse peterselie en een drup crème fraiche, het zijn allemaal manieren om dit voor kinderen spannend te maken, en voor volwassenen is dit ook een geweldig lekker manier om soep te eten.

Als je dit volledig lactosevrij wilt maken, dan kun je nederlandse geraspte kaas gebruiken of de geraspte kaas helemaal weglaten. Nederlandse kaas heft een bepaald rijpingsproces waardoor de harde kazen geen lactose meer bevatten. De druppel crème fraiche kun je vervangen door een scheutje lactosevrije crème.

Hoeveel personen: 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 20 minuten

 

Wat heb je nodig:

Halve knolselderij

4 stengels geschilde bleekselderij

2 grote winterwortels of 4 kleine

5 normale aardappels

150 g ham in blokjes gesneden

Blokje runderbouillon

 

En verder:

Geraspte kaas of blokjes feta

zelfgemaakte croutons

extra ham of gebakken spekjes

crème fraiche

 

Hoe maak je het:

Schil alle groenten en doe ze in de pan, voeg kokend water toe tot alles onderstaat

Blokje bouillon erbij en 20 min laten koken

Fijnmaken in de blender of met een staafmixer

Water bijvoegen voor de gewenste dikte en op smaak maken met zout en peper indien nodig



There are 30 comments

Add yours

Comments are closed.