l’ardenna wildragout

l’Ardenna in Celles, Belgie

Een paar weken geleden was ik uitgenodigd voor een teammeeting in het kleine plaatsje Celles, vlak bij de Ardennen in Belgie. Het is het soort van pittoreske dorpje waar je wel foto’s van ziet. Niet erg groot, de stenen huizen hebben die specifieke karakteristieke uitstraling die je altijd in dorpjes van de regio ziet. De heuvels erom heen zijn prachtig en het lijkt wel of de tijd een beetje heeft stilgestaan hier.

De omgeving is groen en dit is echt een gebied waar je kunt wandelen, maar er wordt duidelijk ook gejaagd. Dit is natuurlijk wildseizoen, dus hebben we de eerste avond met z’n allen gekookt. Heerlijk, hert met een saus van cranberries en een vleessaus, met groeten erbij en frieten. Echt een reuze gezellige manier om de avond door te brengen.

Volgende avond zijn we uit eten gegaan in een soort van huiskamer restaurant, l’Ardenna. Het deed echt aan als een plaatselijk cafe maar met meer tafels.

En hoera, ook daar was er wild op het menu. De meesten van ons namen eerst een voorafje van toast met paddestoelen. Heerlijk, veel verse en volgens mij ook pasgeplukte champignons, aangemaakt op een eenvoudige manier, niet veel creme of dat soort dingen, maar daardoor proefde je de pure smaak erg goed.

Als hoofdgerecht nam ik de wildragout ‘facon du verger’ oftewel met fruit. Was niet helemaal zeker wat ik ervan moest denken, maar het resultaat was geweldig, zoals je op de foto kunt zien. Heerlijke ragout, niet te dik en niet te dun, groenten eromheen, en dus ook een met cranberries gevulde peer uit de oven en een soort van appel beignet. De totale combinatie was verrassend maar heerlijk.

Daar schenken ze dan een plaatselijk bier of wijn bij, en na al dit lekkers had ik helaas geen plaats voor het dessert, dus die heb ik maar overgeslagen.  Iedereen was het er over eens dat we heerlijk gegeten hadden, dus, ben je in de buurt van Celles, dan is l’Ardenna absoluut een aanrader!

http://tourismehouyet.be/fr/go-ter/l-ardenna.htmlThere are 29 comments

Add yours

Comments are closed.