Nonon voorgerecht

Restaurant Nonon in Ternat

Ik was op zoek naar een restaurant in de buurt van Ternat, waar een van mijn klanten het hoofdkantoor heeft. Ternat is een klein dorpje vlak bij Brussel, niet bijzonder groot, maar ik had geen zin om Brussel centrum in te gaan. Even heel simpel gegoogled, en toen kwam ik op een restaurant dat aangaf dat er No Nonsense voedsel geserveerd werd.

Dit vond ik interessant klinken en het was niet ver van mijn klant, dus na nog geen 15 minuten gereden te hebben kwam ik bij een restaurant in een stil gedeelte van het dorp. Nieuwsgierig ging ik naar binnen. Het was aan de binnenkant totaal niet zoals ik verwacht had. Restaurant Nonon in Ternat heeft een modern interieur met warme kleuren, en er stonden stoelen en een bank om een gezellig hoekje te creeren waar je iets kon drinken. Omdat ik nog moest rijden koos ik een cocktail zonder alcohol waarvan ik het recept hieronder heb gezet. Het was bijzonder en erg lekker, en toch simpel om te maken!

Daarna aan tafel bij de open keuken. Ik vind het altijd leuk om bij een open keuken te zitten, want dan kun je de koks aan het werk zien, en misschien ook nog wat opsteken… Het voorgerecht (Zeebrugse garnaal) van garnaaltjes met zeekraal en een gepocheerd ei was net zo lekker als het er prachtig uitzag zoals je op de foto kunt zien.

Het hoofdgerecht (Oostendse Pladijs) is in Nederland beter bekend als een Schol, en werd geserveerd met garnaaltjes en tomaat in een zachtzure combinatie (een soort grove salsa) bij de vis. Samen met wat aardappeltjes was dit een geweldig gerecht. De smaak was lekker en verrassend tegelijk.

Moet je dus, vanuit Brussel richting Gent rijden voor wat voor reden dan ook, stop dan zeker even in Ternat bij Nonon, want echt, je zult er geen spijt van hebben.

http://nonon.be/

Alcoholvrije cocktail van Chef Kris van der Cammen van Restaurant Nonon

Ingredienten:

  • Monin siroop Oranges Sanguines
  • Vers sinaasappelsap
  • Tonic

Bereiden:

  1. Giet een klein laagje (1 cm) siroop in een wijn of champagne glas.
  2. Vul aan met vers sinaasappelsap tot ongeveer de helft van het glas.
  3. Voeg ongeveer 1/3 Tonic eraantoe.
  4. Voor de wat stevigere versie, voeg een scheutje Gin of Vodka naar smaak toe.
  5. Proost!
http://voedenzo.nl/restaurant-nonon-ternat/


There are 29 comments

Add yours

Comments are closed.