Lactosevrije Lemoncurd
Deze lactosevrije Lemoncurd is onstaan uit een gemis aan lekkere dingen die lactosevrij zijn. In onze familie komt lactose intolerantie voor. Dit maakt het leven niet simpeler uiteraard want het betekend dat je buikpijn of erger krijgt als je lactose binnenkrijgt. Nu zit lactose in een heleboel produkten want het wordt ook vaak als vulmiddel gebruikt. Het zit in de gekste dingen, koekjes, ontbijtgranen en brood. Maar ook in chocolade en in een heleboel kant en klare maaltijden. We hebben geleerd om alle etiketjes te lezen om te kijken of woord lactose voorkwam in de samenstelling.
Langzamerhand is het wel makkelijker geworden. Alpro heeft een uitgebreid gamma aan produkten die onder andere soja in de samenstelling hebben en absoluut lactosevrij zijn. Hier zit boter bij, kookroom en zelfs slagroom.
Door de lactose intolerantie is het even simpel iets kant en klaars kopen natuurlijk voorbij, maar ik begin wel steeds bedrevener te worden in het maken van bonbons, taart en andere dingen waar geen lactose in zit.
Zo heb ik pasgeleden bedacht dat het natuurlijk heel erg leuk zou zijn om ook lekkere dingen te hebben die lactosevrij zijn en die ik dan maar zelf moest maken omdat het allemaal niet te koop is.
Zo kwam ik op het recept van Lemoncurd.
Heel makkelijk om te maken, en zo lekker dat we het met lepels tegelijk eten eten als ik niet uitkijk!
Lekker voor op brood, op een pannekoek, op cake etc. etc.
Dus, voor de lekkerbekken onder ons :
Hoeveel personen: 2 a 3 potjes
Bereidingstijd: 15 minute
Kooktijd: 5 minuten
Wat heb je nodig:
2 citroenen of 6 eetlepels citroensap
150 g boter (Wajang bij de Deka die absoluut lactose vrij is. Andere plantaardige boters moet je eerst het etiket lezen want plantaardig wil nog niet altijd zeggen dat er geen lactose zit)
2 eieren
125 g witte basterdsuiker
En verder:
2 of 3 uitgekookte jampotjes
Hoe maak je het:
Doe het citroensap en de boter in een pan en laat de boter langzaam smelten.
Ondertussen breek je de eieren en de suiker in een mengbak, mix alles tot het lobbig is (iets dikker dan het eerst was).
Doe het warme citroen boter mengsel beetje voor beetje bij de eieren en de suiker.
Doe het mengsel terug in de pan en breng het langzaam aan de kook. Laat het dan nog 2 minute doorkoken.
Daarna doe je het mengsel in de potten doen (vullen tot bijna bovenaan), draai het deksel erop en laat het omgekeerd 1 minuut staan zodat het goed luchtdicht word.
Laat de potten afkoelen en smullen maar!
Related Articles