Romige pastinaaksoep, heerlijk bij koud weer!
Ik wist niet dat een pastinaak soep zo simpel was om te maken. Dat merkte ik toen ik ging proberen hoe dit werkte. Simpel maar zacht en romig. Met wat aanpassingen is dit ook een geweldig voorgerecht voor bijvoorbeeld Valentijnsdag!
Pastinaak is iets wat ik een tijdje geleden niet kende, totdat ik het een keertje in een restaurant heb geprobeerd. Natuurlijk moest ik kijken of ik het kon namaken! Dit is echt een comfort food soepje, maar tegelijkertijd kun je het ook serveren als een luxe gerechtje, bij een diner of gewoon als je daar zin in hebt.
Pastinaak kun je natuurlijk ook heel makkelijk door de aardappelpuree mengen, of helemaal alleen als puree. Persoonlijk vind ik een mix het lekkerst.
Hoeveel personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Wat heb je nodig:
3 pastinaak wortels
3 aardappels (kruimig)
1 kuubje soja Cuisine
Zout en peper naar smaak
Nootmuskaat en kaneel naar smaak
Voor garnering:
Wat truffel olie, klein gesneden gerookte zalm, een mooie gegrilde gamba, wat truffel schilfers of gewoon een klein beetje nootmuskaat en kaneel
En verder:
Een staafmixer
Hoe maak je het:
Schil de pastinaak en de aardappels en snij in kleine stukjes. Zet op met een klein laagje water en bring aan de kook.
Laat ongeveer 10- 15 minute doorkoken totdat alles gaar is. Giet af als er nog veel water over is.
Pureer met de staafmixer en roer de soja room erbij. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en kaneel.
Doe of in een kom, of een glaasje, en garneer met een van de bovengenoemde dingen.
Eet smakelijk!
Related Articles