Oranje soep met gehaktballetjes, farro en feta
Gisteren even een heel lekker soepje in elkaar gedraaid voor het avondeten, en dat wilde ik jullie toch niet ontzeggen: Oranje soep met gehaktballetjes, farro en feta!
Hoeveel personen: 4 – 6 personen
Bereidingstijd: 15 minute
Kooktijd: 20 minuten
Wat heb je nodig:
4 flinke geschilde wortels
6 oranje snoeppaprikas
3 tomaten
handje snoeptomaatjes
Runderbouillonblokje
1 liter kokend water
1 klein bekertje vol faro
half blok feta
Voor de gehaktballetjes:
250 g rundergehakt
1 ei
1 eetlepel bloem
1 volle theelepel gemalen komijn of djinten
1 volle theelepel gerookt paprika poeder
Kant en klare gehaktkruiden naar smaak
En verder:
Een staafmixer
Een grote pan voor de soep
Een koekepan voor de balletjes
Hoe maak je het:
Snij de wortels in dunne plakjes, maak de paprikaatjes schoon en snij ze in stukjes. Halveer de snoeptomaatjes en snij de gewone tomaten in stukjes.
Breng met het water en het bouillonblokje aan de kook en kook voor 6 minuten.
Doe ondertussen het vlees, de kruiden, het ei en het meel bij elkaar in een kom en meng goed. Maak er balletjes van.
Pureer de soep grof, en doe er de farro bij. Laat opnieuw aan de kook komen, en zet 10 minuten op een zacht vuur.
Doe wat olijfolie in de koekenpan en laat de pan goed warm worden. Doe de balletjes erin, en laat ze zachtjes bruin en gaar worden. Voorzichtig want de balletjes zijn wat zacht in het begin.
Doe de balletjes bij de soep (zonder het vet) en laat de soep nog voor 10 minuten staan. Als het nodig is, voeg nog wat extra water toe.
Verkruimel wat feta, en strooi dat er overheen bij het opdienen.
Eet smakelijk!
Related Articles