Oranje soep

Oranje soep met gehaktballetjes, farro en feta

Gisteren even een heel lekker soepje in elkaar gedraaid voor het avondeten, en dat wilde ik jullie toch niet ontzeggen: Oranje soep met gehaktballetjes, farro en feta!

Hoeveel personen: 4 – 6 personen

Bereidingstijd: 15 minute

Kooktijd: 20 minuten

 

Wat heb je nodig:

4 flinke geschilde wortels

6 oranje snoeppaprikas

3 tomaten

handje snoeptomaatjes

Runderbouillonblokje

1 liter kokend water

1 klein bekertje vol faro

half blok feta

Voor de gehaktballetjes:

250 g rundergehakt

1 ei

1 eetlepel bloem

1 volle theelepel gemalen komijn of djinten

1 volle theelepel gerookt paprika poeder

Kant en klare gehaktkruiden naar smaak

En verder:

Een staafmixer

Een grote pan voor de soep

Een koekepan voor de balletjes

 

Hoe maak je het:

Snij de wortels in dunne plakjes, maak de paprikaatjes schoon en snij ze in stukjes. Halveer de snoeptomaatjes en snij de gewone tomaten in stukjes.

Breng met het water en het bouillonblokje aan de kook en kook voor 6 minuten.

Doe ondertussen het vlees, de kruiden, het ei en het meel bij elkaar in een kom en meng goed. Maak er balletjes van.

Pureer de soep grof, en doe er de farro bij. Laat opnieuw aan de kook komen, en zet 10 minuten op een zacht vuur.

Doe wat olijfolie in de koekenpan en laat de pan goed warm worden. Doe de balletjes erin, en laat ze zachtjes bruin en gaar worden. Voorzichtig want de balletjes zijn wat zacht in het begin.

Doe de balletjes bij de soep (zonder het vet) en laat de soep nog voor 10 minuten staan. Als het nodig is, voeg nog wat extra water toe.

Verkruimel wat feta, en strooi dat er overheen bij het opdienen.

 

Eet smakelijk!



There are no comments

Add yours

Comments are closed.