Regenboogzalm

Regenboog zalm. Wowfactor gegarandeerd met heel weinig werk!

Deze dagen heb je eindelijk geen excuus nodig voor het eten van toastjes, aperitiefjes met van alles en nog wat en gelukkig komt het Oude Jaarsfeest er ook nog aan. Deze Regenboog zalm of wel gemarineerde gerookte zalm is echt een makkelijke manier om iets bijzonders te maken. Je hoeft er niet veel moeite voor te doen en het effect is geweldig terwijl de smaak watertandend lekker is!

Hou er wel even rekening mee dat je dit een nachtje in de koelkast moet laten staan dus daar moet je even rekening mee houden. Voor meer foto’s kijk op www.facebook.com/voedenzo

Je vind de gemarineerde zalm in veel recepten, en dan is het over het algemeen rauwe zalm. Die moet je dan gedurende verschillende dagen laten marineren in van alles en nog wat. Ik vond dat daar een simpelere manier voor moest zijn, en dus heb ik een gerookt zalmhaasje gebruikt. En echt, dit moet je proberen want het heeft een echte wauw factor!

 

Hoeveel personen: Ligt aan de hoeveelheid zalm die je hebt

Bereidingstijd: 10 minuten 

Wachttijd: 1 nacht

 

Wat heb je nodig:

Een gerookt zalmhaasje

Een pak met bietjes, geschild en in stukjes gesneden

Een theelepel provenciaalse kruiden

Beetje peper en een snuf zout

Plastic keukenfolie

En verder:

Een staafmixer

Een platte ovenschaal

 

Hoe maak je het:

Doe de bietjes in een hoge kom met de kruiden, peper en zout. Mix alles tot een puree.

Doe een laagje van de puree in de ovenschaal. Leg het zalmhaasje erop en giet de rest van de puree er overheen. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is.

Bedek de schaal met een flinke hoeveelheid plastic keukenfolie, en zet het een nacht in de koelkast.

De volgende dag, haal het haasje uit de puree, en veeg het af met keukenpapier. Verpak het tot gebruik in plastic keukenfolie.

Snij in dunne plakjes met een scherp mes. Heerlijk op een toastje, met een klein beetje crème fraiche eronder, en een druppel citroen erop!



There are no comments

Add yours

Comments are closed.