Gambas

Gambas in asiatische stijl, in 15 minuten!

De asiatische keuken heb ik altijd erg lekker gevonden, vooral omdat er zo ontzettend veel variatie is. Tussen de verschillende curries uit India of Thailand, de verschillende Chinese recepten al naar gelang de regio van het land en de Japanse keuken, is er voor ieder wat wils.

Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik wel een recept nodig heb over het algemeen, want zomaar iets uitproberen, dat gaat niet automatisch goed. Dit is waarschijnlijk ook omdat ik hier gewoon minder ervaring mee heb.

Toch ben ik gaan experimenteren, gewoon omdat ik er zin in had, en ook omdat ik zo langzamerhand meerdere ingredienten in huis heb om dit soort dingen te maken. De soja saus is natuurlijk in veel nederlandse keukenkastjes te vinden, maar ook sesamolie en vissaus heb ik tegenwoordig. Ik had een zak ingevroren gambas in huis en zocht een manier om die klaar te maken. Door het gebruik van verschillende combinaties is het gelukt om een heel lekker gerecht te maken.

Je kunt dit recept ook voor witte vis, zoals pangasius gebruiken, maar persoonlijk vind ik de gambas, vanwege hun iets stevigere structuur, er goed hierbij passen.

Het geweldige van dit recept is dat het ontzettend snel is. Als je het niet in de juiste volgorde doet, dan zijn de Gambas al koud voordat de rijst of noedels klaar zijn 😉

Dit is dus een perfect recept voor als je wel lekker wilt eten, maar heel weinig tijd hebt.

Gambas in asiatische stijl

Voorbereidingstijd: 10 minutes

Kooktijd: 10 minutes

4 personen

Ingredienten:

  • 4 of 5 Gambas per persoon (voor 4 personen dus ongeveer 16 - 20 gambas)
  • Klein bakje roze gekookte garnalen
  • 1/2 Courgette
  • 2 Lente uitjes
  • 5 of 6 Mooie witte champignons
  • 7 Kleine kers of snoep tomaatjes
  • Bakje verse koriander
  • 1/2 Bakje verse munt
  • Zonnebloemolie
  • Sesamolie
  • Vissaus
  • Citroensap
  • Rijst of noedels

Bereiden:

  1. Aangezien dit heel snel klaar is, hou rekening met de bereidingstijd voor rijst of noederls!
  2. Snij de champignons in plakjes, de courgette in julienne of in blokjes en de lentje uitjes in ringetjes.
  3. Snij de koriander en de munt klein, en de tomaatjes overlangs doormidden.
  4. Verwijder het darmkanaal van de gambas
  5. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie een 5 of 6 druppels sesamolie in de wok.
  6. Zet de wok op hoog vuur.
  7. Doe de groenten, de garnalen en de gambas in de wok.
  8. Laat de gambas iets roze worden.
  9. Voeg de koriander, de munt en de tomaatjes toe.
  10. Voeg een scheutje vissaus toe en een paar druppels sesamolie
  11. Laat alles op hoog vuur gaar worden (totaal max 10 minuten)
  12. Voeg op het laatste een paar druppels citroensap toe.
  13. Serveer met rijst of noedels.
http://voedenzo.nl/gambas-asiatische-stijl-15-minuten/