Tajines

Marrokaanse kookworkshop met Anna Nora

Foto door www.LivePicz.nl

We hebben net de feestdagen gehad waarin veel mensen druk bezig zijn geweest met het maken van allerlei lekker dingen. Aangezien het nog even duurt voordat we Pasen kunnen vieren, moeten we natuurlijk zelf wat verzinnen om leuk en lekker met voedsel bezig te zijn.

Ik ben pasgeleden uitgenodigd om een kookworkshop over de Marrokaanse Keuken bij te wonen. Deze werd gegeven door Noura Nait van het bedrijf Anna Nora.

De avond begon bij aankomst met een mooi gedekte eettafel maar ook met een volledige decoratie van verschillende tafels in Marrokaanse stijl, zilverkleurige schalen, theepotten met verse zoete muntthee, lekkere hapjes zowel zoet als hartig.

Daarna gingen we in verschillende groepen aan het werk in een tajine. Iedere groep van 2 of 3 had een verschillend recept. De heren en een paar dames mochten dus gaan snijden, roeren of ook, gewoon van de wijn of een biertje proeven!

We zijn een tijdje bezig geweest met 5 hele verschillende soorten recepten, en regelmatig keek iedereen hoe het er bij de anderen voorstond. Op deze manier ontstond een beetje competitieve maar vooral ook erg leuke samenwerking.

Als voorgerecht was er een salade, waarna we natuurlijk alle gerechten uit de 5 verschillende tajines gingen proeven. Uiteraard was er ook turks brood en twee soorten hartige taart, een zoetere versie en een met vis die ik zelf ontzettend lekker vond.

Er werd zwaar gediscuteerd over welk gerecht het lekkerste was en we konden ook nog een Tajine winnen. Iedereen had natuurlijk een ander idee over de winnende tajine, maar het was geweldig om zoveel verschillende gerechten, van vlees tot vis en van groenten tot gedroogde pruimen, te kunnen proeven! Daarna nog een heerlijk toetje met ijs en fruit, en toen was het diner helemaal af.

Het was een geweldige avond met een vriendelijke en gastvrije ontvangst, erg gezellig door het koken met elkaar, en ook lekker en bijzonder door het proeven van gerechten die de meeste van ons nog niet kenden.

Zeker een aanrader dus om een keertje met een stel vrienden, of voor een team uitje, een avondje te gaan koken bij Anna Nora.

www.facebook.com/annanoraThere are 28 comments

Add yours
  1. warnetqq

    … [Trackback]

    […] There you can find 30161 additional Info on that Topic: voedenzo.nl/marrokaanse-kookworkshop-met-anna-nora/ […]


Comments are closed.