Druivensiroop

Druivensiroop?

Voor het eerst hadden we druiven in de tuin. Van de buren weleenswaar, maar de druiven hingen bij ons, en ze waren zowaar lekker!  Wat zuur maar ook pittig en een interessante smaak. Dus, wat gaan we er mee doen, met al die trossen druiven, want het waren er echt een aantal.

Siroop, gelei of… Het is dus druivensiroop geworden. Leek me leuk om ook eens siroop proberen te maken, en bovendien is dit een van die smaakmakers (als hij zou lukken) waar je van alles mee kunt doen.

En ja hoor, de druivensiroop is gelukt! Kijk voor meer foto’s op www.facebook.com/voedenzo

Dus, hierbij het recept:

 

Hoeveelheid: goed voor iets meer dan 2 flesjes van 250 ml

Bereidingstijd: 20 minuten om het sap te maken

Kooktijd: 15 – 20 minuten om de siroop te maken

 

Wat heb je nodig:

Wat zurige druiven (uit de tuin is natuurlijk geweldig)

Evenveel suiker als je sap hebt (als je wilt ook een paar eetlepels vanillesuiker)

En verder:

2 of 3 flesjes van 250 ml (uitgekookt)

 

Hoe maak je het:

Maak de druiven schoon en haal ze van de takjes. Doe ze, zonder water, in een pan en laat op laag vuur langzaam warm worden. Zodra de druiven beginnen te knappen laat je het nog ongeveer 10 minuten staan. Daarna met een pureestamper heel voorzichtig het sap uit de druiven duwen. Niet te hard, want je wilt de pitten niet breken want die zijn bitter.

Zeef het sap als je wilt door een doek, op die manier krijg je een helderder sap, maar het hoeft niet.

Meet hoeveel sap je hebt (ik had 500 ml in een maatbeker), en meet dan dezelfde hoeveelheid rietsuiker uit. Ik heb zelf op het eind iets minder gebruikt en aangevuld met zelfgemaakte vanillesuiker.

Breng het zachtjes aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Giet het daarna met een trechter in de flesjes en sluit goed af.

Mijn siroop is door de velletjes van de druiven wat gelei-ig geworden. Even schudden en dan is dit weer ok, maar je kunt dit vermijden door eerst de druiven door de sapmachine te doen en dan op die manier sap te maken 😉

 

Variatie Tips: Je kunt dit met alle soorten vers vruchtensap doen.

 

Lekker bij: IJs, als drankje of in een cocktail (recept volgt nog), over vla of in de yoghurt of muesli, als glazuur op koekjes, mmm



There are 2 comments

Add yours
  1. floodle puppies for sale

    floodle puppies for sale

    […]we prefer to honor several other web websites around the web, even though they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out[…]


Comments are closed.