Balsamico Glaze

Balsamico glaze

Balsamico glaze is iets wat ik al heel lang wilde uitproberen. Ik heb dit namelijk wel eens gekocht (vooral in het buitenland is dit te krijgen, niet altijd in Nederland helaas), en ik ben gek op al die smaakmakers. Dus, niet getreurd dat je het niet hier kunt krijgen, en vooral geprobeerd om het zelf te maken!

Ik ben dus gaan kijken hoe je het kunt maken, en vooral met een resultaat wat ik lekker zou vinden. Kennelijk is dit gelukt, want ik heb al van een paar vrienden gehoord dat ze graag het recept wilden hebben!

Waar ik achter kwam is dat je vooral ongezoet sap moet gebruiken, of vers sap, want dan is het gewoon lekkerder. Je kunt natuurlijk allerlei soorten fruit gebruiken, probeer vooral zelf uit wat je een lekkere combinatie vind.

Je vind nog wat meer foto’s op www.facebook.com/voedenzo

 

Hoeveel personen: 2 flesjes van 240 mml

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 20 – 30 minute

 

Wat heb je nodig:

480 – 500 ml balsamico azijn

240 ml vruchtensap

11 eetlepels biologische rietsuiker

En verder:

2 flesjes van 240 ml (met schenktuitje is het makkelijkst)

 

Hoe maak je het:

Maak vruchtensap (als je het vers wilt maken, kan dit via de juicer bijv.). Het soort sap kun je varieren naar je eigen smaak. Ik heb appel / peer sap gebruikt, en ook al frambozensap.

Doe alles bij elkaar in een pan en bring het mengsel aan de kook. Laat het ongeveer een half uur op lag vuur inkoken tot het ietwat stroperig wordt (het blijft vloeibaar maar moet ook geen stroop worden).

Giet het in de flesjes en laat het afkoelen.

 

Variatie Tips: Je kunt dus allerlei soorten vruchtensap gebruiken, eigenlijk waar je zin in hebt. Vijgen lijkt me erg lekker, pruimen ook.

 

Lekker bij: Salades, maar ook als marinade voor vlees, over gegrild vlees of bij een gegrild geitenkaasje.



There are 3 comments

Add yours
  1. hand fan

    hand fan

    […]although sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are essentially really worth a go by, so possess a look[…]


Comments are closed.