Pompoensoep

Geweldig comfort food : Pompoensoep, maar dan wel super simpel!

Het is zo stormachtig geweest de laatste tijd, en dat is een geweldig moment om lekker thuis te cocoonen, met een dikke trui en warme sokken, en een flinke kom soep! Deze pompoensoep is heerlijk voor zo’n moment, waardoor je je meteen weer helemaal happy voelt 😉

Als je een dubbele portie van deze pompoensoep maakt kun je hem prima invriezen of wecken. Ideaal dus.

 

Hoeveel personen: 4 – 6 personen

Bereidingstijd: 10 minuten voor het schillen en snijden

Kooktijd: 20 minute

 

Wat heb je nodig:

1 ronde pompoen, pitten eruit gehaald en geschild

1 behoorlijke prei, alleen het wit en het licht groen

3 wortels, geschild

1 runderbouillon blokje

1 kuubje soya crème

zout, peper, kaneel en nootmuskaat

1.5 l kokend water

1/2 theelepel gerookte paprikapoeder

En verder:

een staafmixer, een grote pan

 

Hoe maak je het:

Snij de pompoen in stukjes, de prei in stukjes, en de geschilde wortel in plakjes.

Doe ze in de pan en voeg 1.5 liter kokend water toe, samen met het bouillonblokje.

Breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Doe het grootste gedeelte van de soja crème erbij, maar hou een klein beetje achter om later als garnering te gebruiken.

Mix tot een gladde soep met de staafmixer en bring op smaak met zout en peper. Daarna opnieuw naar smaak kaneel en nootmuskaat.

Heet serveren en met een kleine draai met wat soja crème decoreren.

Eet smakelijk!

 

Variatie Tips: Varieer eens met specerijen: wat komijn, wat curry

 

Lekker met: Vers gebakken brood met boter en boerenkaas, of met croutons. De volgende dag kun je het restje van de soep wat er nog over is gewoon door de pasta roeren. Heerlijk!



There are no comments

Add yours

Comments are closed.