Tako Yaki

Food Truck Festival Trek in Amsterdam – Deel 2 De Poffernier

De Poffernier (www.poffernier.nl) stond met 2 kraampjes op het Food Truck Festival. 1 met “normale” poffertjes met poedersuiker en boter, en 1 met Japanse poffertejes of Tako Yaki. Dit wil zeggen ‘gebakken octopus’.

Kijk ook eens op www.japansepoffertjes.nl. Het is iets wat ik als een voorafje betitel, maar eigenlijk is het Streetfood in Japan!

Deze voor mij onbekende versie van poffertjes zag er interessant uit, en dat moesten we natuurlijk van dichterbij bekijken. De kok was in het zwart en had verschillende bakjes naast zich staan met zure gember, octopus en lente-ui. Eerst ging het deeg in de poffertjes vormpjes en daarna werden alle ingredienten er overheen gestrooid en zeer kundig door het deeg heen gewerkt. Tijdens het bakken werden elke keer alle stukjes die naast de poffertjes vielen er weer bovenop ‘geplakt’ 😉 Het was een boeiend gezicht en door de snelheid waarmee alles gedaan werd deed het ook echt aan een japanse chef denken!

Nu waren wij niet de enige die dit een leuk concept vonden, want er was een constante stroom van mensen die bij het karretje kwamen kijken en bleven staan om te proeven. De poffertjes werden geserveerd in een bananenblad bakje en kregen een beetje wasabi mayonnaise en wat japanse stroop eroverheen. Daarna een plukje Wakame of zeewiersalade en het was klaar.

Dit alles werd opgemaakt door een dame in japanse kleding, en dat maakte de beleving helemaal af! Je kon er zelf nog verschillende smaken sesamzaad overheen doen, maar persoonlijk heb ik dat niet gedaan.

Kijk voor alle foto’s op www.facebook.com/voedenzo

En toen konden we gaan proeven… de eerste hap  was een verrassing, wat dit was voor mij een nieuwe smaakcombinatie. Ik ben zelf geen grote fan van gember, maar deze zure gember was toch anders. Nog steeds scherp en met de karakteristieke smaak van gember, maar door het zure werd de scherpe, wat rauwe smaakt van de gember verzacht. De gembersmaak overheerste wel iets, maar de combinatie met het poffertjesdeeg, de romige saus en het zoet/zoutige van de japanse stroop maakte dat dit echt tot een lekkernijJ

Met de wakame kon je de wat scherpe smaak afblussen en op naar de volgende poffer!

Een leuke en nieuwe ervaring, en zeker eentje om uit te proberen als je de kans krijgt, want er opend zich een hele nieuwe wereld voor je!

Kijk ook binnenkort naar deel 3 : Smokin’ Roasters en deel 4: De Zuivelmakers!

 There are 27 comments

Add yours
  1. 12bet

    … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: voedenzo.nl/food-truck-festival-trek-in-amsterdam-deel-2-de-poffernier/ […]


Comments are closed.