Food Truck Festival Trek in Amsterdam – Deel 2 De Poffernier
De Poffernier (www.poffernier.nl) stond met 2 kraampjes op het Food Truck Festival. 1 met “normale” poffertjes met poedersuiker en boter, en 1 met Japanse poffertejes of Tako Yaki. Dit wil zeggen ‘gebakken octopus’.
Kijk ook eens op www.japansepoffertjes.nl. Het is iets wat ik als een voorafje betitel, maar eigenlijk is het Streetfood in Japan!
Deze voor mij onbekende versie van poffertjes zag er interessant uit, en dat moesten we natuurlijk van dichterbij bekijken. De kok was in het zwart en had verschillende bakjes naast zich staan met zure gember, octopus en lente-ui. Eerst ging het deeg in de poffertjes vormpjes en daarna werden alle ingredienten er overheen gestrooid en zeer kundig door het deeg heen gewerkt. Tijdens het bakken werden elke keer alle stukjes die naast de poffertjes vielen er weer bovenop ‘geplakt’ 😉 Het was een boeiend gezicht en door de snelheid waarmee alles gedaan werd deed het ook echt aan een japanse chef denken!
Nu waren wij niet de enige die dit een leuk concept vonden, want er was een constante stroom van mensen die bij het karretje kwamen kijken en bleven staan om te proeven. De poffertjes werden geserveerd in een bananenblad bakje en kregen een beetje wasabi mayonnaise en wat japanse stroop eroverheen. Daarna een plukje Wakame of zeewiersalade en het was klaar.
Dit alles werd opgemaakt door een dame in japanse kleding, en dat maakte de beleving helemaal af! Je kon er zelf nog verschillende smaken sesamzaad overheen doen, maar persoonlijk heb ik dat niet gedaan.
Kijk voor alle foto’s op www.facebook.com/voedenzo
En toen konden we gaan proeven… de eerste hap was een verrassing, wat dit was voor mij een nieuwe smaakcombinatie. Ik ben zelf geen grote fan van gember, maar deze zure gember was toch anders. Nog steeds scherp en met de karakteristieke smaak van gember, maar door het zure werd de scherpe, wat rauwe smaakt van de gember verzacht. De gembersmaak overheerste wel iets, maar de combinatie met het poffertjesdeeg, de romige saus en het zoet/zoutige van de japanse stroop maakte dat dit echt tot een lekkernijJ
Met de wakame kon je de wat scherpe smaak afblussen en op naar de volgende poffer!
Een leuke en nieuwe ervaring, en zeker eentje om uit te proberen als je de kans krijgt, want er opend zich een hele nieuwe wereld voor je!
Kijk ook binnenkort naar deel 3 : Smokin’ Roasters en deel 4: De Zuivelmakers!
ro private server
[…]Here is a superb Weblog You might Uncover Interesting that we Encourage You[…]
shih poo dogs
[…]we prefer to honor several other online web-sites around the internet, even though they arent linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]
best joint supplement for dogs
[…]we came across a cool internet site that you simply may possibly appreciate. Take a appear in case you want[…]
blue french bulldog
[…]Every once inside a although we pick out blogs that we read. Listed below are the newest web pages that we opt for […]
linh hoang
[…]usually posts some really exciting stuff like this. If youre new to this site[…]
dog registry
[…]please stop by the websites we follow, such as this 1, as it represents our picks through the web[…]
rent a golf cart isla mujeres
[…]usually posts some pretty exciting stuff like this. If you are new to this site[…]
joyce echols houston
[…]here are some hyperlinks to websites that we link to simply because we feel they are really worth visiting[…]
acupuncture for pregnancy near me
[…]just beneath, are a lot of totally not connected web pages to ours, even so, they are surely worth going over[…]
hand fan
[…]The data talked about inside the report are a few of the very best readily available […]